tiistai 16. marraskuuta 2010

Nicaragua - Isla de Ometepe


Ti 16.11

Isla de Ometepe
Lähdimme aamu seiskalta, sillä pääsimme Peppen kyydissä Rivakseen, jonka kautta Peppe olisi muutenkin ajanut Managuaan omille asioilleen. Peppe neuvotteli meille vielä jatkotaksin satamaan paikallishintaan 2$ (turistihinta 5$). Laivassa selvittelimme milloin mahtaisi lähteä lautta San Jorgen satamaan, mistä olisi lyhyempi matka katsomiimme hotelleihin. Emme olleet saaneet vielä yhdestäkään ho(s)tellista vastausta saarelta netissä tekemiimme kyselyihin, mutta uskoimme, että käynnissä ei ole suurin turistikausi ja että löydämme majoituksen pariksi päiväksi. Koska olimme ajoissa liikkeellä, meillä oli hyvin aikaa keskustella avuliaiden oppaiden kanssa vähän espanjaksi. Ennen lauttamme tuloa paikalle saapui hyvin englantia puhuva opas joka myikin meille hotelliyön ja taksikyydin saaren satamasta hotellille ja takaisin. Taksi taisi tulla ostettua turistihintaan. 
Playa Santa Domingo ei ollut juuri minkään näköinen
Yövyimme saaren vanhimmassa hotellissa Playa Santa Domingon rannalla (tosin sadekauden jäljiltä rantaa ei ollut), jossa saimme oman pikkumökin reilun 40$ hintaan. Hienohan se oli, muttei ihan sellainen maatila, mitä oltiin tultu hakemaan. Söimme ravintolassa ja päätimme lähteä käymään La Presa Ojo de Aqua uimapaikalla. 
Lähdeallas kävi melkein maauimalasta

Kyseessä on vulkaanisten lähteiden paikalle rakennettu allas, jonka uskotaan auttavan vaikka mihin sairauksiin. Reilun 3km käppäilyn jälkeen helteisessä säässä oli mahtavaa pulahtaa viileään lähdeveteen joka oli täysin kirkasta. Altaaseen virtaava vesi poistui altaan täyttyessä omaksi purokseen, joka yhtyi muihin lähteistä pulppuaviin puroihin, jonka alajuoksulla paikalliset peseytyvät, pyykkäävät ja uivat. Saaren asukkaat poikkeavat ulkonäötään huomattavasti Nicaraguan kaupunkilaisista. He näyttävät enemmän intiaanirotuisilta ja lähes poikkeuksetta kaikki saaren asukkaat vaikuttavat olevan todella hyvässä fyysisessä kunnossa. Ilmeisen rankkaa tuo metsästys ja maatalous helteisellä saarella. Söimme vielä illallisen hotellin ravintolassa, jonka jälkeen totesimme, että eiköhän tämä hotelli saksalaisine eläkeläisturisteineen ole nähty ja huomenna etsitään uusia seikkailuja hotellin ulkopuolelta.
Palmut rannassa



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti