torstai 11. marraskuuta 2010

Arenal tulivuoribongaus


To 11.11
Torstaiksi olimme suunnitelleet tulivuoribongausta Arenal Obervatory Lodgella, jonne olimme varanneet huoneen. Tämä paremman tason hotelli tarjoaa luonnon läheisyyttä ja elämyksiä tulivuoren kupeessa. Lisäksi lähes kaikista huoneista on suora näkymä vuorelle. Olimme hotelilla aamu 11 tienoilla, ja jätimme matkatavarat säilöön ja suuntasimme pitkälle vaellukselle Cherro Chaton kraaterijärveä katsomaan. Matkaa oli varmaan nelisen kilometriä ja korkeuseroa tuli kiivettyä ainakin 500m. Vuori oli reilu 1200m korkea ja ylös kiivettyään täytyi vielä laskeutua 300m alas järvelle. Matkalla sade yllätti meidät useaan otteeseen, mikä teki jyrkästä viidakkopolusta paikoitellen todella haastavan kiivetä.
Sateen yllättäessä Einiä ei hymyilyttänyt

Muutamaan otteeseen joutui kyntämään nelin kontin, jotta ylös tai alas pääsi. Perillä meitä odotti sumuinen kraaterijärvi, jossa kävimme uimassa. Olimme hieman pettyneitä, sillä pilvi saapui yllemme juuri kun pääsimme järvelle. Onneksemme pilvet rakoilevat sen verran, että saimme nähdä maisemat ja otettua muutaman valokuvan. Reitti takaisin oli helpompi, vaikka vaikeimmat paikat olivat alaspäin mennessä liukkaita ja hankalakulkuisia. 
Polku ja Mowgli

Matkalla poikkesimme katsomaan paikallisen vesiputoksen, joka oli tämäkin vaikuttava näky.
Hotellilla selvisi että päivällinen oli jo päättynyt ja illallista olisi luvassa vasta parin tunnin päästä. Sitä odotellessa kahvi maistui ja illallisen jälkeen olikin mukava löhöillä jacuzzissa tulivuorta katsellen.
Vaikka Eini kuinka toivoi ei Arenal purkautunut sitten yhtään, eikä nähty laavaa tai tulikiviä lentelevän. Ens kertaan sitten.

Kraaterijärven sumussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti