lauantai 24. marraskuuta 2012

Ko Lanta - Railay


Aloitimme aamun hiljalleen, sillä olimme varanneet paikan lautalle joka lähtee klo 13.30 Railaylle. Söimme Papillionin aamiaiset ja jäimme puljaamaan altaalle ja surffailemaan tulevia suunnitelmia allasbaariin, kunnes kyyti saapui noutamaan satamaan. Auto tuli tupaten täyteen ja meitä istui varmaan kymmenen henkeä pickupin lavalla. Kamat oli katolla suureksi osin. Onneksi satama oli lähellä. Lautalla oli sentään enemmän tilaa, menimme alakertaan jossa saimme Islan ottamaan pikkupäikkärit. Ukkoskuuro yllätti kesken matkan ja kannella olleet ihmiset valuivat alakertaan, mutta tilaa oli tällä kertaa mukavasti. Railaylle saavuttuamme meidät siirrettiin isolta lautalta pitkähäntäveneisiin. Siinä sai olla tarkkana kun Islaa siirrettii veneestä toiseen, sillä sade oli liukastuttanut paikat. Myös tavaran kanssa oli säätöä. Päästiin kuitenkin kyytiin ja ensimmäistä kertaa pitkähäntäveneeseen.
Railay Beachin vierestä kohoavat karstivuoret. Kiipelijöiden mekka

Railayn maisemat ovat vailla vertaa. Mielestäni jopa hienommat kuin Phi Phillä. Karstivuoret kohoavat todella korkealle, pilviin asti tänä sateisena päivänä. Vaikea arvioida kuinka korkeita ne oikeasti ovat, sillä jyrkänteet ovat pystysuoria, tosin kuin kaikki aiemmat vuoret joihin olen törmännyt. Helposti ylittävät useita satoja metrejä kenties yli 500 metriä.
Iloinen kuskimme vie meidät Great View Resort hotellille
Railay on eristyksissä oleva niemen nokka, jonka molemmilla puolilla on pienet kylät. Läpi kulkee viidakkotie, jonka kävelee noin 5 minuutissa. Meidän hotellimme on sitten vielä erillinen niemi, mutta sinne päästäksemme meidän oli tavattava meitä paikalle tullut venekuski Railayn itäpuolella. Laukkujen kantaminen 5 min kävelymatkan oli hikistä puuhaa. Sandaalit märkänä ja hiekkaisina sekä mudasta, että merivedestä, sillä pitkähäntäveneet eivät täällä aja laituriin, vaan jäävät rantaveteen. Sieltä sitten kävellään kamojen kanssa rannalle. Kuskimme oli "yllättäen" myöhässä tai sitten aikataulujen sopimisessa oli käynyt fiba. Pääsimme kuitenkin hotellillemme Great View Resortiin. Huone oli mahtava. Bambumaja tyylinen mutta moderni. Huone oli rakennettu jyrkälle rinteelle, siten että se oli kokonaan ilmassa palkkien varassa. Parvekkeelta alas oli useita metrejä, jote Islaa ei sinne tarvinnut päästää. Tosin ei olisi tarvettakaan, sillä koko parvekkeelle vievä seinämä oli lasinen ja tarjosi mahtavat maisemat viidakkoiseen jyrkänteeseen. Takana voi nähdä turkoosin veden ja oman rannan.
Huone oli tyylikäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti