maanantai 19. marraskuuta 2012

Bangkok vanha kaupunki ja Chinatown


Bangkokin vanhan kaupungin pikakierros. Otimme aamupäivän rennosti, jotta jaksaisimme iltapäivästä kierrellä vanhan kaupungin nähtävyyksiä. Buffetaamiaisen jälkeen suuntasimme uima-altaalle, josta leikkihuoneeseen. Aamupäivä meni hotellilla päiväuniin asti.
Iltapäivästä lähdimme tutustumaan kaupungin julkiseen liikenteeseen, ensin Skytrainin avulla Saphan Taxim pysäkille, joka sijaitsee Bangkokin halkaisevan joen rannalla. Tässä mainintana että blogin tämän päivän kuvat on mahdollistanut Lumia 920. Samsungien mainosten keskeltä nimittäin löytyi ensimmäinen Lumia 920 mainos. Pakkohan siitä oli kuva ottaaa. Sitä yrittäessä selvisi, että muistikortti oli jäänyt läppäriin. Eikun hakemaan.
Joelta oli hienot näkymät kaupunkiin.

Buddha ottaa lepiä. On siinä kultaa.
Rannalta jatkoimme matkaa vesiteitse Tha tiem pysähdyspaikalle. Jätimme kovimman turistirysän Grand Palacen kiertämättä ja suuntasimme katselemaan Wat Phon palatsia,jossa valtava (noin 25m pitkä ja 3-5m korkea) kultainen buddha vetää lonkkaa. Buddhaa varten oli tehty valtava palatsi, sekä sen ympärille iso kasa pikkupalatseja, joita reunusti valtava kasa Buddhia erilaisissa kuoseissa. Turisteja oli liikkeellä varsinkin makaavaa buddhaa katsomassa, mutta myös muualla temppelialueella.
Nähtävyyden kierreltyämme nappasimme raikkaan vesimeloonin kojusta ja suuntasimme kohti ChinaTownia. Siellä piti olla katumarketti, josta saisi ostaa jos jonkinlaista hedelmää. Aikamme kärryteltyämme alkoi näyttää siltä, että ihmisiä on hieman liikaa, joten poikkesimme sivukujille ohittamaan ruuhkaa. Löysimme marketin varastointikeskuksen, jossa thaimaalaiset paikalliset puskivat laivattuja hedelmäkoreja kohti markkinoita ja esikäsittelyalueita. Vaikka olimme alueella, jossa ei juurikaan valkonaamoja pyöri, emme tunteneet oloamme uhatuiksi, vaan kohtasimme ennemminkin ystävällisiä katseita (toisin kuin Nicaraguassa Granadan katumarketissa, jossa en todellakaan haluaisi viettää aikaa hämärän tullen).
Bonzai kasvatusta Wat Pho tyyliin.
Lopputulema markettivisiitissä oli surullinen, yltyvä nälkä ja väsynyt Isla yhdistelmä sai aikaan sen, että tulimme ostaneeksi ainoastaan viinirypäleitä ja nekin ilmenivät Amerikoista rahdatuilta. Ensin epäilimme, että meitä "turisteja" on huijattu, sillä ne olivat kalliita (eli siis länsimaan hinnoissa). Kaikki paikallinen olisikin ollut puoli ilmaista. Väsyneenä ja nälkäisinä (taisi siinä kakkarakin jo haiskahtaa housuissa) selvisimme takaisin lähimmälle Skytrain pysäkillemme Chi Lomiin. Menimme vaipanvaihdon kautta ostoskeskukseen syömään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti